Τούρκος αστυνομικός που συμμετείχε στο πραξικόπημα δολοφόνησε τον Ρώσο πρεσβευτή στην Άγκυρα!

 
Ο ΕΝΟΠΛΟΣ ΦΩΝΑΞΕ Ο "ΑΛΛΑΧ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ" Δολοφονήθηκε ο Ρώσος πρεσβευτής στην Άγκυρα με πυροβολισμούς εξ επαφής  από Τούρκο αστυνομικό που όπως φαίνεται είναι και  φανατικός ισλαμιστής φωνάζοντας την ώρα της δολοφονίας  ο «Αλλάχ είναι μεγάλος». Ο αστυνομικός είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα μετά το πραξικόπημα του
περασμένο Ιουλίου, καθώς συμμετείχε σε αυτό με την πλευρά των "γκιουλενιστών", όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.
Η δολοφονική επίθεση έγινε στο κέντρο μοντέρνας τέχνης στην Άγκυρα όπου ο Ρώσος πρεσβευτής Αντρει Καρλόφ παρακολουθούσε έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Η Ρωσία με τα μάτια των Τούρκων».
Ο δράστης που στη συνέχεια αποδείχθηκε ότι υπηρετούσε στην τουρκική Αστυνομία φορούσε κοστούμι, μπήκε ανενόχλητος στο χώρο της ομιλίας και μόλις ανέβηκε ο Αντρέι Καρλόφ στο βήμα έβγαλε όπλο και πυροβόλησε εναντίον του. Ο δράστης επέδειξε κανονική αστυνομική ταυτότητα για να εισέλθει στο κτίριο και όχι πλαστή όπως λανθασμένα αναφέρεται.
Τούρκος δημοσιογράφος της Hurriyet, ο οποίος βρισκόταν εντός του κτιρίου κατά τη διάρκεια του συμβάντος, αναφέρει πως ο ένοπλος αρχικά πυροβόλησε δύο φορές στον αέρα προκειμένου να προκαλέσει πανικό στην αίθουσα και στη συνέχεια έστρεψε το όπλο του και πυροβόλησε τον Ρώσο πρέσβη.
Ο δράστης έπεσε νεκρός μετά την ανταλλαγή πυρών με τις τουρκικές αστυνομικές δυνάμεις.
Ο Α. Καρλόβ  εκπροσωπούσε τη Ρωσία στην Τουρκία από το 2013, ενώ νωρίτερα, το CNN Turk μετέδωσε πως από την επίθεση υπάρχουν και άλλοι τραυματίες.
Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Tass που επικαλείται μαρτυρίες αυτοπτών ο δράστης πυροβόλησε αρκετές φορές και φώναζε: «Βγείτε έξω!», ενώ άλλα δημοσιεύματα αναφέρουν πως ο άνδρας έλεγε: «Εμείς πεθαίνουμε στο Χαλέπι, εσείς θα πεθάνετε εδώ».
Eίχε τεθεί σε διαθεσιμότητα όμως είχε το υπηρεσιακό του όπλο ένα Sarsilmaz ST10 και την υπηρεσιακή του ταυτότητα, με την οποία και διείσδυσε στον κλοιό ασφαλείας του Ρώσου πρεσβευτή.
Μετά τη φονική επίθεση, ο Ρώσος πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν, συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη με τον υπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, και τους επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας.
Ταυτόχρονα έχουμε και τις πρώτες ρωσικές δηλώσεις. Ο Ρώσος γερουσιαστής, Frantz Klintsevich, είπε ότι «Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα εκπρόσωποι των μυστικών υπηρεσιών του ΝΑΤΟ να βρίσκονται πίσω από αυτή την επίθεση».
«Φταίει η υστερική κάλυψη των δυτικών ΜΜΕ για το Χαλέπι, Αυτοί ευθύνονται για τον θάνατο του Α.Καρλόφ. Πρόκειται για μια παταγώδη αποτυχία των τουρκικών υπηρεσιών ασφαλείας».
«Ενώ ο πρεσβευτής εκφωνούσε την ομιλία του, ένας ψηλός άνδρας που φορούσε κοστούμι πυροβόλησε πρώτα στον αέρα και μετά κατά του πρεσβευτή. Είπε κάτι για το Χαλέπι και για εκδίκηση», δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας λίγη ώρα μετά τη φονική ενέδρα.
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με Τούρκο δημοσιογράφο, ο ένοπλος είπε: «Όσο τα κράτη μας δεν είναι ασφαλή, ούτε εσείς θα νιώσετε ασφάλεια. Όποιος έχει μερίδιο για τη σφαγή στη Συρία θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες».
Ρώσοι αξιωματούχοι μιλώντας στην τουρκική Hurriyet δήλωσαν πως πίσω από τη φονική επίθεση βρίσκεται μέλος εξτρεμιστικής ισλαμιστικής οργάνωσης.
Αρχικά, συγκεχυμένες ήταν οι πληροφορίες σχετικά με τον ένοπλο, καθώς δημοσιεύματα τον ήθελαν να παραμένει στο χώρο, με την τουρκική αστυνομία να διενεργεί έρευνα για τον εντοπισμό του. Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα τουρκικά και ρωσικά δημοσιεύματα διευκρίνισαν πως ο δράστης δέθηκε πυρά αστυνομικών και έπεσε νεκρός.
Τουρκικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι ακούγονταν για περίπου 25 λεπτά πυροβολισμοί, ενώ γίνονταν επιχείρηση των Ειδικών Δυνάμεων για τη σύλληψη του δράστη. Πληροφορίες της Hurriyet αναφέρουν ότι ο αστυνομικός  έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, φώναζε «Δεν θα βγω από εδώ ζωντανός, μην με πλησιάζετε!»
Υπάρχουν πληροφορίες και για 3 ακόμη τραυματίες.
Σύμφωνα με φωτογράφο της Hurriyet που βρισκόταν στην έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Η Ρωσία μέσα από τα μάτια των Τούρκων», ο δράστης φορούσε μαύρα και στεκόταν πίσω από τον πρέσβη κατά την ομιλία του και οι υπόλοιποι πίστευαν ότι ήταν άνδρας της ασφάλειάς του. Τότε πυροβόλησε αρχικά στον αέρα και μετά εναντίον του πρέσβη.
Η επίθεση εναντίον του Ρώσου πρέσβη έγινε μια ημέρα πριν την επίσκεψη του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στη Μόσχα για συζητήσεις με τον Ρώσο και τον Ιρανό ομόλογό του.
Ο Δήμαρχος της Άγκυρας κατηγόρησε για την επίθεση τον Γκιουλέν!
Ο δήμαρχος της Άγκυρας δεν έχασε την ευκαιρία για να κατηγορήσει  την οργάνωση  FETO του Φετουλάχ Γκιουλέν τον υπ’αριθμόν ένα εχθρό του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την δολοφονία, ενώ είναι φανερό ότι πρόκειται για έργο φανατικού ισλαμιστή.
Η τουρκική πρεσβεία στη Μόσχα έδωσε τα συλλυπητήριά της στο ρωσικό υπουργείο εξωτερικών αποκαλώντας τη δολοφονία ως «απάνθρωπη βαρβαρότητα».
Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν με  Ερντογάν
Την ίδια ώρα, τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλάντιμιρ Πούτιν, είχε ο Τούρκος ομόλογός του, Ρετζέπ Ταγιπ Ερντογάν, σχετικά με τη δολοφονία του Ρώσου πρέσβη.
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δήλωσε ότι η επίθεση, την οποία χαρακτήρισε απεχθή, δεν πρόκειται να επηρεάσει αρνητικά τις σχέσεις Ρωσίας - Τουρκίας και τόνισε πως θα αποδοθεί δικαιοσύνη.

https://pbs.twimg.com/media/C0Dk_SmXcAEHbpO.jpg
Ο δράστης. Τούρκος αστυνομικός με το όνομα Mert Altintas, 22 ετών. Υπηρετούσε στην τουρκική αστυνομία από το 2014.

Η φωτογραφία του νεκρού δράστη, κάνει ήδη τον γύρο του κόσμου. Σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν  ο δράστης ήταν ουσιαστικά σε αποστολή αυτοκτονίας γνωρίζοντας ότι δεν θα έφευγε ζωνταντός.
https://pbs.twimg.com/media/C0DumfKXgAEJUdS.jpg:large




Ο δράστης της δολοφονικής επίθεσης

Last minute: the moment of attack on the Russian Ambassador
Σύσκεψη Β.Πούτιν με την ηγεσία των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών
Ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Πούτιν ενημερώθηκε για την επίθεση ενός ενόπλου εναντίον του πρεσβευτή της Ρωσίας στην Τουρκία και θα έχει διαβουλεύσεις με τον υπουργό του των Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και τους επικεφαλής των ρωσικών υπηρεσιών πληροφοριών και ασφαλείας, ανέφερε πριν από λίγο ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, ο Ντμίτρι Πεσκόφ.
«Ο πρόεδρος έχει ενημερωθεί. Εξακριβώνουμε τις πληροφορίες. Ο πρόεδρος σχεδιάζει να δεχθεί αναφορές από τον ΥΠΕΞ και τους επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας», σημείωσε ο Πεσκόφ. Η εκπρόσωπος της ρωσικής διπλωματίας Μαρία Ζαχάροβα επιβεβαίωσε πριν από λίγο ότι ο πρεσβευτής Αντρέι Καρλόφ είναι νεκρός.
Οι ΗΠΑ καταδίκασαν την δολοφονία
«Καταδικάζουμε αυτή την πράξη βίας από όπου κι αν προέρχεται», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζον Κίρμπι, σε ανακοίνωσή του.
«Οι σκέψεις μας και οι προσευχές μας είναι με τον πρεσβευτή και την οικογένειά του», πρόσθεσε.

 19/12/2016
 http://www.pronews.gr
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών