Σαν σήμερα το 2008 η Αθήνα παραδίδονταν στις φλόγες μετά τον θάνατο του Α.Γρηγορόπουλου (βίντεο)

 
Σαν σήμερα το 2008 η Αθήνα παραδίδονταν στις φλόγες. Η τότε κυβέρνηση επέλεξε να συγκρατήσει την Αστυνομία μετά τον θάνατο του 15χρονου Α.Γρηγορόπουλου με καταστροφικά αποτελέσματα καθώς οι ζημιές ήταν εκτεταμένες και στην ουσία ποτέ το εμπορικό κέντρο της Αθήνας δεν ανέκαμψε.

Οι ταραχές έλαβαν μεγάλη έκταση, ώστε χαρακτηρίσθηκαν από μερίδα του τύπου και των πολιτικών κομμάτων ακόμη και ως εξέγερση.Ο πραγματικός χαρακτήρας των γεγονότων έγινε αντικείμενο πολιτικής και κοινωνικής τριβής και διχογνωμιών σχετικά με τη φύση και τα αίτιά τους.
Η δολοφονία του νεαρού μαθητή το βράδυ του Σαββάτου της 6ης Δεκεμβρίου 2008 στο κέντρο της Αθήνας προκάλεσε αντιδράσεις από αναρχικούς αλλά και πολίτες σε όλες τις μεγάλες ελληνικές πόλεις, όπως την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τον Πειραιά, τα Ιωάννινα, την Πάτρα, το Ηράκλειο, τα Χανιά, την Κομοτηνή, τον Βόλο, τη Ρόδο, τη Μυτιλήνη, την Κέρκυρα και το Αγρίνιο. Πορείες διαμαρτυρίας, που διοργανώθηκαν το ίδιο βράδυ του περιστατικού και την επομένη, οδήγησαν σε μεγάλες υλικές καταστροφές γραφείων, καταστημάτων, δημοσίων και ιδιωτικών κτηρίων. Οι μεγαλύτερες καταστροφές σημειώθηκαν στην Αθήνα.



 http://www.pronews.gr
15:52
06/12/2016
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών