Πότε θα προκηρύξει το ΑΣΕΠ 2.000 θέσεις μόνιμου νοσηλευτικού προσωπικού

 
Το σχέδιο σταδιακής βελτίωσης, αναβάθμισης και αναδιοργάνωσης, του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα υλοποιήσει το επόμενο διάστημα το υπουργείο υγείας ανέπτυξε ο Ανδρέας Ξανθός στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου Ελπίς, κατά την συζήτηση που είχε με τους εκεί εργαζόμενους.

Ο Ανδρέας Ξανθός αισθάνθηκε την ανάγκη να τους ευχαριστήσει για την υποδοχή αλλά και για το επίπεδο της συζήτησης που είχε μαζί τους. Όπως τόνισε ο υπουργός, στόχος του υπουργείου είναι η αμεσότητα της επικοινωνίας με τους εργαζόμενους και η σφυρηλάτηση μιας σχέσης εμπιστοσύνης ανάμεσα σε εκείνους που αντιλαμβανόμενοι τον κοινωνικό τους ρόλο κράτησαν όρθιο το Ε.Σ.Υ διαψεύδοντας πανηγυρικά, όσους επένδυσαν στην αποδόμηση του. Ακόμα και σε περιορισμένο δημοσιονομικά περιβάλλον, η κυβέρνηση προνομιακά σχεδιάζει μέσω του υπουργείου, την ενίσχυση και αναβάθμιση της δημόσιας υγείας ανέφερε ο υπουργός και συνέχισε ο υπουργός πως αυτό είναι αίτημα κοινωνικό και δεν επαφίεται στην καλή προαίρεση κάποιου υπουργού, σε μια περίοδο μάλιστα που οι πολίτες συνεχίζουν να επιβαρύνονται οικονομικά, φορολογικά, ασφαλιστικά, σε ορισμένους κρίσιμους τομείς όπως είναι το κοινωνικό κράτος και η δημόσια περίθαλψη, να μπορούν να γίνονται βήματα αισθητής βελτίωσης και ανακούφισης στην καθημερινότητάς τους.
Αυτό δεν αλλάζει από τη μια μέρα στην άλλη σημείωσε, αλλά έχει μεγάλη σημασία αυτή η βελτίωση να είναι μετρήσιμη καθημερινά που για να πετύχει απαραίτητη προϋπόθεση είναι να προστρέξουν ως βασικοί αρωγοί της προσπάθειας οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων που στην πλειονότητά τους είναι άνθρωποι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι, έντιμοι και με πολύ υψηλή επαγγελματική κατάρτιση. Η κυβέρνηση αναζητά τους πόρους με επιταχυνόμενους ρυθμούς προκειμένου να ενισχύσει τα δημόσια νοσοκομεία με επαρκές , κατάλληλο και εξειδικευμένο προσωπικό. Υπάρχουν βέβαια συμπλήρωσε αντικειμενικές δυσκολίες που ελπίζουμε πως σύντομα θα ξεπεραστούν.
Κατέληξε δε πως το Υπουργείο επεξεργάζεται το νέο μοντέλο πρόσληψης γιατρών που θα είναι απολύτως αξιοκρατικό και με διαδικασίες Α.Σ.Ε.Π Επανέλαβε ακόμα πως με δεδομένη την πολιτική βούληση του Υπουργείου και τις ήδη θέσεις που έχουν προκηρυχθεί αλλά και όσες θα προκηρυχθούν ιατρικού προσωπικού, είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικό το γεγονός ότι έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από τους νέους γιατρούς, από τους 17000 που έχουν φύγει στο εξωτερικό για να επιστρέψουν, δίνοντας το σήμα ότι η περίοδος εγκατάλειψης του ΕΣΥ είναι παρελθόν.
Δεν θα ήμασταν στις θέσεις που είμαστε αν δεν πιστεύαμε ότι μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες μπορούμε να δίνουμε την προτεραιότητα που χρειάζεται στην δημόσια περίθαλψη αναβαθμίζοντας και βελτιώνοντας αυτόν τον πολύ κρίσιμο για την κοινωνική συνοχή και για τη δημοκρατία τομέα, ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο υπουργός υγείας Ανδρέας Ξανθός συνοδευόμενος από τον διοικητή της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Άγγελο Παπαδόπουλο και την αναπληρώτρια διοικήτρια, Τζένη Διαμαντοπούλου, επισκέφθηκε τους χώρους του νοσοκομείου και ξεναγήθηκε από τον Διοικητή, κ. Βαράκη στην προσφάτως ανακαινισμένη πτέρυγα όπου θα λειτουργήσουν στο αμέσως προσεχές διάστημα η Ωτορινολαρυγγολογική και η Οφθαλμολογική Κλινική καθώς και η Καρδιολογική Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) με τρεις νέες κλίνες.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συνάντηση με όλους τους εργαζόμενους στο αμφιθέατρο του νοσηλευτικού ιδρύματος.
Τα βασικότερα ζητήματα που έθεσαν οι εργαζόμενοι ήταν η υποστελέχωση σε προσωπικό- κυρίως νοσηλευτικό- ο απαρχαιωμένος εξοπλισμός και τα κτιριακά προβλήματα του «Ελπίς» το οποίο λειτουργεί από το 1912.
Ο υπουργός ανέφερε ότι αναζητείται ένα νέο χρηματοδοτικό εργαλείο για την κάλυψη αναγκών αναβάθμισης κτιριακών υποδομών αλλά και αντικατάστασης πεπαλαιωμένου εξοπλισμού στα δημόσια νοσοκομεία. Πιο συγκεκριμένα, ανακοίνωσε ότι είναι σε «καλό δρόμο» μια συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων με στόχο τη χρηματοδότηση ενός «πακέτου» άμεσων βελτιωτικών παρεμβάσεων στις υποδομές και τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό του ΕΣΥ.
Σχετικά με τις επικείμενες προσλήψεις, ο κ. Ξανθός έκανε γνωστό ότι με βάση του προγραμματισμό του Υπουργείου, μέχρι τις 28 Δεκεμβρίου θα έχει προκηρυχθεί από το ΑΣΕΠ η δέσμη των 2.000 προσλήψεων νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού ενώ μέσα στον ερχόμενο Φλεβάρη θα έχουν διοριστεί στα δημόσια νοσοκομεία 4.000 εργαζόμενοι με 12μηνες συμβάσεις μέσω του ειδικού προγράμματος στήριξης ανέργων του ΟΑΕΔ στο χώρο της Υγείας.
Πιο συγκεκριμένα, σε ότι αφορά τις προσλήψεις στο νοσοκομείο «Ελπίς», έχουν ήδη γίνει 11 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού (προκήρυξη 5Κ και 4Κ+ παλιά προκήρυξη ΑΣΕΠ του 1998), από το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ θα συνάψουν συμβάσεις 14 εργαζόμενοι ενώ από τη δέσμη των 2.000 προσλήψεων που θα προκηρυχθούν μέχρι τις 28/12, θα τοποθετηθούν στο νοσοκομείο 18 άτομα. Επίσης έχουν ήδη προκηρυχθεί 3 θέσεις μόνιμων γιατρών ΕΣΥ (από τις 760 για όλα τα νοσοκομεία) και είναι σε στην τελική φάση η έκδοση ΚΥΑ για επιπλέον 2.000 μόνιμες θέσεις.
Τέλος, όσον αφορά τη χρηματοδότηση του «Ελπίς», ο υπουργός είπε ότι ο προϋπολογισμός του νοσοκομείου ανήλθε το 2015 σε 5.930.000 ευρώ και έκλεισε στα 7.940.000 ευρώ ενώ φέτος αυξήθηκε στα 8.150.000 ευρώ. «Γνωρίζουμε ότι το ποσό αυτό είναι οριακό, δείχνει όμως την πρόθεση μας για σταδιακή αντιστροφή της συνεχούς υποχρηματοδότησης του ΕΣΥ τα προηγούμενα χρόνια και της προσήλωσης του υπουργείου Υγείας στην αναβάθμιση της δημόσιας περίθαλψης στη χώρα» ανέφερε ο κ. Ξανθός.

 18/12/2016
 http://www.aftodioikisi.gr/
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών