Πρόσκληση υποβολής προτάσεων ύψους 1,5 εκατ. ευρώ για την προώθηση του παράκτιου & θαλάσσιου τουρισμού

 

Η Επιτροπή διαθέτει 1,5 εκατ. ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας και Αλιείας για τη σύνδεση θαλάσσιων τοποθεσιών ανά την Ευρώπη. Η αναγγελία έγινε σήμερα από τους Επιτρόπους κκ. Καρμένου Βέλα και Τίμπορ Νάβρατσιτς και την κα Ελζμπιέτα Μπιενκόφσκα, στο Συνέδριο για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Τουρισμού στις Βρυξέλλες.

30/11/2016
«Με τη σημερινή πρόσκληση υποβολής προτάσεων προβάλλουμε την πλούσια ευρωπαϊκή θαλάσσια κληρονομιά, που περιλαμβάνει από μουσεία μέχρι μνημεία. Ενθαρρύνοντας τη συνεργασία των τουριστικών αρχών με τους κλάδους του πολιτισμού και της δημιουργικότητας, η εν λόγω πρόσκληση θα δημιουργήσει νέες τουριστικές προσφορές, καθιστώντας τις παράκτιες περιοχές της Ευρώπης, ελκυστικότερες ως προορισμούς διακοπών», δήλωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος, κ. Βέλα.

Ο παράκτιος τουρισμός αποτελεί το δημοφιλέστερο είδος τουρισμού στην Ευρώπη. Από κοινού με τις κρουαζιέρες, τα σκάφη αναψυχής και τις μαρίνες, ο παράκτιος τουρισμός στην ΕΕ εξασφαλίζει περίπου 3 εκατ. θέσεις εργασίας και αποφέρει έσοδα ύψους 400 δισ. ευρώ ετησίως. Η Επιτροπή στηρίζει τον θαλάσσιο και παράκτιο τουρισμό με τη χρηματοδότηση νέων ιδεών, ενίσχυση του διαλόγου και με την προώθηση της Ευρώπης ως θαλάσσιου τουριστικού προορισμού, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή στρατηγική για την τόνωση της ανάπτυξης και τη δημιουργία θέσεων εργασίας στον παράκτιο και θαλάσσιο τουρισμό. Το 2016 η Επιτροπή συνέταξε επίσης έναν οδηγό σχετικά με τη χρηματοδότηση του παράκτιου και θαλάσσιου τουρισμού, με στόχο την υποστήριξη όλων των ενδιαφερόμενων μερών.

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται εδώ και η πρόσκληση υποβολής προτάσεων έχει δημοσιευτεί εδώ.



ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών