Ν.Φάρατζ και Ν.Τραμπ συναντήθηκαν στο «Trump Tower» στη Νέα Υόρκη για να γιορτάσουν τις κοσμοϊστορικές νίκες τους

 
ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ Ο ΝΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ BREXIT ΚΑΙ Ο ΝΙΚΗΤΗΣ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ Ο Νάιτζελ Φάρατζ, ο ηγέτης του Κόμματος Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου και ο νεός πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ συναντήθηκαν στο «Trump Tower» για να συζητήσουν τις κοσμοϊστορικές νίκες τους. Σύμφωνα με συνεργάτιδα του νέου προέδρου η συνάντηση ήταν «ιδιαίτερα παραγωγική».



«Τουρίστες είμαστε!», αστειεύθηκε ο Φάρατζ στους δημοσιογράφους που τον είδαν να περιμένει έναν ανελκυστήρα στο λόμπι του ουρανοξύστη.

Σε σύντομες δηλώσεις της αργότερα στους δημοσιογράφους, η ΚέλιΑν Κόνγουεϊ, ανώτερο στέλεχος της εκστρατείας του Τραμπ, επιβεβαίωσε ότι οι δύο άνδρες συναντήθηκαν καθώς ο εκλεγμένος πρόεδρος βρισκόταν στο Trump Tower για να περάσει χρόνο με την οικογένειά του, να υποδεχθεί επισκέπτες και να απαντήσει σε τηλεφωνήματα.

«Νομίζω ότι απολαμβάνουν ο ένας την παρέα του άλλου και είχαν μια ευκαιρία να συζητήσουν (...) τις νίκες τους και το τι σημαίνουν για τον κόσμο», δήλωσε η Κόνγουεϊ για τη συνάντηση των Τραμπ και Φάρατζ.

Μία ημέρα μετά τη νίκη του Τραμπ στις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, ο Φάρατζ δήλωσε σε βρετανικό ραδιοφωνικό δίκτυο «απόλυτα ευτυχής» για την εξέλιξη και κάλεσε τον μεγιστάνα να μεταβάλει την «σιχαμερή» πολιτική του Μπαράκ Ομπάμα και να μετατρέψει τη σχέση με τη Βρετανία σε προτεραιότητά του.

Ο Φάρατζ είπε επίσης ότι προτίθεται να βοηθήσει την κυβέρνηση Μέι να δημιουργήσει γέφυρες με τον Τραμπ, ενώ ένα στέλεχος του κόμματός του πρότεινε ο Φάρατζ να ονομαστεί πρεσβευτής της Βρετανίας στις ΗΠΑ.

Ο Φάρατζ μίλησε σε μια συγκέντρωση του Τραμπ κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του. Ο Ν.Τραμπ προεκλογικά αναφέρθηκε κατ'επανάληψη στο δημοψήφισμα για το Brexit στην εκστρατεία του, λέγοντας πως έδειξε ότι οι ψηφοφόροι θέλουν αλλαγή κι έχουν απυυδήσει με τα παραδοσιακά κόμματα.

 http://www.pronews.gr

07:59
13/11/2016
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών