Δήμος της χώρας ξέμεινε από υπαλλήλους


«Γεννήθηκε» ο δήμος που λειτουργεί χωρίς υπαλλήλους. Την παγκόσμια πρωτιά αναμένεται να διεκδικήσει ο δήμος Κάσου, αφού πλέον δεν υπάρχει ούτε ένας υπάλληλος στις υπηρεσίες του.
Ωστόσο πέρα από το τραγελαφικό της υπόθεσης, ήδη έχουν προκληθεί αδιέξοδα στη λειτουργία του Δήμου, με σοβαρές επιπτώσεις στους κατοίκους του νησιού.

Την κατάσταση που επικρατεί και τα προβλήματα που απορρέουν από αυτήν, παρουσίασε με επιστολή της στο συνέδριο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων που πραγματοποιήθηκε στο νησί της Ρόδου, η δήμαρχος Κάσου, Μαίρη Σορώτου-Τσανάκη.
Ο μόνος τρόπος για άμεση αντιμετώπιση του θέματος, τόνισε η δήμαρχος Κάσου, είναι η απόσπαση κάποιων υπαλλήλων από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ή από Δήμους της Δωδεκανήσου, έστω για λίγους μήνες και εκ περιτροπής, ώστε με τρεις υπαλλήλους να λειτουργήσει, τουλάχιστον η ταμειακή υπηρεσία, μέχρις ότου καλυφθούν οι θέσεις από μόνιμους υπαλλήλους. Οι θέσεις αυτές έχουν εγκριθεί από τον υπουργό Εσωτερικών, πλην όμως η διαδικασία του ΑΣΕΠ είναι χρονοβόρα επεσήμανε η κ. Σορώτου-Τσανάκη.
Δεν υπάρχει πλέον κανείς υπάλληλος ούτε για το Δημοτολόγιο, ούτε για το μητρώο αρρένων, ούτε για την έκδοση ενταλμάτων προς εξόφληση των υποχρεώσεων του Δήμου, τόνισε η δήμαρχος Κάσου, στην επιστολή της προς τον πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου, κ. Χατζηδιάκο, επισημαίνοντας ότι μερικές από αυτές τις υποχρεώσεις είναι εντελώς απαραίτητο να εκπληρωθούν για να κρατηθεί το νησί ζωντανό. «Για παράδειγμα» αναφέρει η δήμαρχος «πρέπει να πληρωθεί η ΔΕΗ για να εγκατασταθεί ρεύμα στα νέα αντλιοστάσια νερού, απαραίτητα για να λειτουργήσουν οι τέσσερις γεωτρήσεις που έγιναν επιτυχώς προ μηνών, εξασφαλίζοντας άφθονη διαθεσιμότητα νερού στους κατοίκους της Κάσου. Το μεγάλο αυτό επίτευγμα κινδυνεύει να πάει χαμένο, διότι καθώς δεν έχουμε κανένα μόνιμο υπάλληλο, δεν μπορεί να εκδοθεί ένταλμα και να καταβληθεί το αντίτιμο του ρεύματος της ΔΕΗ για τη λειτουργία τους».
Ούτε στα σχολικά κτίρια μπορούν να γίνουν οι απαραίτητες επισκευές, όπως μας έχει υποδειχθεί από τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας και οι οποίες είναι απαραίτητες για την ασφάλεια της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας των μαθητών μας, αναφέρει επίσης η δήμαρχος Κάσου, τονίζοντας ακόμα ότι «δεν μπορούμε να εισπράξουμε ανταποδοτικά τέλη από τους δημότες, πράγμα που θα μας έδινε τη δυνατότητα πρόσληψης συμβασιούχων, αναγκαίων για την καθαριότητα, το δίκτυο ύδρευσης και άλλες στοιχειώδεις λειτουργίες».
Εκ μέρους του δημοτικού συμβουλίου της Κάσου σας ζητώ να δείξετε την δέουσα ευαισθησία και αλληλεγγύη για το μεγάλο πρόβλημα που έχει προκύψει στον Δήμο μας και στο νησί μας, αναφέρει στην επιστολή της η δήμαρχος, η οποία, απευθυνόμενη στους δημάρχους των άλλων νησιών, τους ζητά να αποσπάσουν υπαλλήλους των Δήμων τους, έστω για λίγους μήνες, «ώστε να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε στοιχειωδώς, μέχρις ότου γίνει ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ ή βρεθεί άλλη λύση από το υπουργείο Εσωτερικών»


http://www.aftodioikisi.gr

ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών