Κτιριακά Προβλήματα στο Γυμνάσιο Άμφισσας - Η Κοινοβουλευτική Ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Παιδείας ο Βουλευτής Επικρατείας της Ν.Δ, Θ. Φορτσάκης,

 http://www.romfea.gr/images/article-images/2016/10/romfea2/maximou/patron_braxami/theodoros-fortsakis.jpg
Ερώτηση προς τον
Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων
κύριο Κωνσταντίνο Γαβρόγλου
Θέμα: Αναγκαία η συντήρηση και επισκευή του Γυμνασίου Άμφισσας
Αθήνα, 23 Νοεμβρίου 2016
Σοβαρά προβλήματα, που εγείρουν θέμα ασφάλειας μαθητών και εκπαιδευτικών, παρουσιάζει εδώ και καιρό το κτίριο του Γυμνασίου της Άμφισσας.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, με επιστολή της η Διευθύντρια του Γυμνασίου προς τον δήμο Δελφών, επισήμανε ότι το κτίριο παρουσιάζει εικόνα πλήρους εγκατάλειψης από την Πολιτεία. Μεταξύ άλλων η εκπαιδευτικός ανέφερε πως:
1) παρατηρείται σοβαρό πρόβλημα υγρασίας και διάβρωσης του κτιρίου,
2) υπάρχει συνεχής πτώση σοβάδων και πλημμύρες,
3) τρεις αίθουσες του σχολείου έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας, καθώς όταν βρέχει πλημμυρίζουν,
4) ολισθηρότητα προκαλείται ακόμα και στις σκάλες του σχολείου από τις εισροές νερού, θέτοντας σε καθημερινό κίνδυνο παιδιά και εκπαιδευτικούς που διέρχονται από αυτές.
Όλα αυτά τα κτιριακά προβλήματα και η συνακόλουθη επικινδυνότητα του Γυμνασίου σε περίπτωση σεισμού διαπιστώθηκαν, όπως ανέφερε ο τοπικός τύπος, και με επίσημο έγγραφο της Υπηρεσίας Δόμησης του δήμου Δελφών, μετά από αυτοψία που πραγματοποίησαν τον περασμένο Οκτώβριο μηχανικοί στο κτίριο.
Είναι απαραίτητη η παρέμβαση του Υπουργείου Παιδείας, ώστε να γίνουν άμεσα οι απαραίτητες συντηρήσεις-επισκευές του κτιρίου και να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του Γυμνασίου Άμφισσας, αλλά, κυρίως, η ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών.
Ο κύριος Υπουργός παρακαλείται να απαντήσει στο ακόλουθο ερώτημα:
• Σε ποιες ενέργειες πρόκειται να προβεί το Υπουργείο για την αποκατάσταση των κτιριακών προβλημάτων που παρουσιάζει το Γυμνάσιο Άμφισσας;
Ο ερωτών Βουλευτής
Θεόδωρος Π. Φορτσάκης
Βουλευτής Επικρατείας ΝΔΑσπασία Μανδρέκα
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών