Οργανωμένο λαθρεμπόριο αντί για έσοδα έφερε ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο κρασί

 
Σε λίγες ημέρες ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης κλείνει τον πρώτο χρόνο εφαρμογής και οι εισπράξεις για τα ταμεία του κράτους απέχουν πολύ από τα 65 εκατομμύρια ευρώ που η κυβέρνηση είχε προϋπολογίσει και παρουσιάσει στους δανειστές.

Αντίθετα, οργανώθηκε πλήρως το λαθρεμπόριο κρασιού, όπως καταγγέλλουν οι οινοποιοί, οι οποίοι περιγράφουν πώς κυκλώματα έχτισαν δεξαμενές κρασιού κάτω από την γη για να μην φαίνονται στον έλεγχο.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, υπολογίζεται ότι μόνο το 35% της συνολικής ποσότητας κρασιού διακινείται με νόμιμα παραστατικά.
Επιπλέον, από τους 111.000 αμπελουργούς της χώρας, μόνο 26.000 καταθέτουν δήλωση συγκομιδής, όμως κανένα πρόστιμο δεν έχει επιβληθεί.
Χτίστηκαν δεξαμενές κρασιού κάτω από τη Γη για να μη φαίνονται
Η παραγωγή οίνου είναι ένας από τους ελάχιστους παραγωγικούς κλάδους που κατάφερε να αναπτυχθεί παρά την κρίση στις εξαγωγές και άρα φέρνει χρήματα στη χώρα. Σήμερα, στο παιχνίδι έχουν μπει μεγάλοι παίκτες. Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, χτίστηκαν δεξαμενές κρασιού κάτω από τη Γη για να μη φαίνονται.
Ο ΕΦΚ είναι τελικά μια τιμωρία για όσους θέλουν να λειτουργούν νόμιμα», λέει ο πρόεδρος της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου, Γιάννης Βογιατζής, Βορειοελλαδίτης οινοποιός. 

http://www.pronews.gr/
11:16
30/11/2016
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών