Εντονότατη αντίδραση του Ν. Αναστασιάδη για τη δήλωση Ερντογάν σχετικά με την αλλαγή σημαίας της Κύπρου

 
Εντονότατη η αντίδραση του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης για τις δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος αμφισβήτησε ακόμα και τη σημαία της Κύπρουτονίζοντας ότι «απαράδεκτες δηλώσεις όπως αυτές του Προέδρου της Τουρκίας για την Κύπρο, υποσκάπτουν το κλίμα εμπιστοσύνης που θα έπρεπε να καλλιεργείται και να υπάρχει».


Για την συνάντησή του με τον Βρετανό υπουργό Εξωτερικών και τη αναφορά του ότι δεν θα εγκαταλείψει η Βρετανία τις δεσμεύσεις της έναντι της Κύπρου, ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι «εννοεί το ενδιαφέρον που διατηρεί η Βρετανία προκειμένου να βρεθεί μια λύση αποδεκτή πάντα βεβαίως και μέσα στα πλαίσια των αρχών του διεθνούς δικαίου και της ΕΕ.».

Ο Κύπριος πρόεδρος είπε ότι ενημέρωσε τον Βρετανό υπουργό εκτενώς και επανέλαβε την ετοιμότητα μας να αρχίσουμε από αύριο αν είναι τις συνομιλίες για τις εκκρεμότητες που υπάρχουν, συμπεριλαμβανομένου πάντοτε και του εδαφικού, και αν και εφόσον καταλήξουμε στα κριτήρια του εδαφικού, όπως ήταν η συμφωνία προ του Μοντ Πελεράν, «είμαστε έτοιμοι και για συνάντηση πολυμερούς διάσκεψης, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις».

Ερωτηθείς αν η προϋπόθεση για αποτύπωση των κριτηρίων στο χάρτη ισχύει ο Κύπριος πρόεδρος είπε ότι «πάντοτε ίσχυε και ισχύει».

Εξάλλου ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης σχολιάζοντας τις δηλώσεις Ερντογάν ανέφερε πως ουδόλως βοηθούν τέτοιες απαράδεκτες δηλώσεις, την ώρα που καταβάλλεται προσπάθεια για συνέχιση του διαλόγου.

Μέσα στο ίδιο πλαίσιο, σημείωσε ο κ. Χριστοδουλίδης. ούτε οι απειλές συμβάλλουν στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και τη δημιουργία του κατάλληλου κλίματος και ως απάντηση σε τέτοιες δηλώσεις, επαναλαμβάνουμε την αποφασιστικότητά μας για συνέχιση του διαλόγου, προκειμένου το συντομότερο να πετύχουμε τον τερματισμό της κατοχής και την επανένωση της πατρίδας μας, όχι με όρους και πρόνοιες που εξυπηρετούν είτε τη μια πλευρά είτε την όποια τρίτη χώρα, αλλά με μια λύση που θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του συνόλου του κυπριακού λαού».

 http://www.pronews.gr/

11:25
30/11/2016
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών