«Θετικές εξελίξεις για το ΒΙΟΠΑ Άμφισσας με παρέμβαση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας »

 http://www.2855.syzefxis.gov.gr/wp-content/uploads/2015/12/pste_logo_color_horizontal-300x154.png
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στην προσπάθεια της να δώσει οριστική λύση στα προβλήματα που υπάρχουν εδώ και καιρό στη λειτουργία του ΒΙΟΠΑ Άμφισσας, δρομολογεί τις απαραίτητες ενέργειες για την ανάδειξη της σπουδαιότητας αλλά και την αναβάθμιση του επιχειρηματικού πάρκου.


Συγκεκριμένα, ο Αντιπεριφερειάρχης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Επιχειρηματικότητας & Εξωστρέφειας, κ. Θεμιστοκλής Χειμάρας, μετά την επίσκεψη του στην περιοχή τον Ιούλιο, και σε στενή συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φωκίδας, κ. Ευάγγελο Κατσαγούνο, πραγματοποίησαν επαφές με όλους τους φορείς για τη διερεύνηση των υποχρεώσεων τους, ώστε να δρομολογηθεί η αποκατάσταση των προβλημάτων.

Μετά και από τη διαπραγμάτευση με το φορέα διαχείρισης του πάρκου, την ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας συντόνισε ευρεία συνάντηση εργασίας όλων των εμπλεκομένων την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου στο διοικητήριο της Π.Ε. Φωκίδας.

Κατά τη συνάντηση, στην οποία μετείχαν ο διευθυντής ΒΙΠΕ Στερεάς Ελλάδας & Θεσσαλίας, κ. Δ. Γρίβας, ο τοπικός υπεύθυνος της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ, κ. Χ. Φουσέκης, οι εγκατεστημένες επιχειρήσεις, ο αντιδήμαρχος και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Δελφών, κ. Α. Αγγελόπουλος και κ. Η. Θεοφάνης αντίστοιχα, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φωκίδας, κ. Γ. Γαζής, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ. Ε. Κάππος και κα Π. Αραβαντινού και διευθυντικά στελέχη της Π.Ε. Φωκίδας, τεθήκαν αναλυτικά τα θέματα προς επίλυση από τον Αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας και τον Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας.

Σε κλίμα άψογης συνεργασίας και συναινετικού διαλόγου, συμφωνήθηκαν τα εξής:
  • Η ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ δεσμεύθηκε να ικανοποιήσει το αίτημα της Περιφέρειας για τη χρηματοδότηση της μελέτης κατασκευής του κόμβου εισόδου στο ΒΙΟΠΑ και αιτήματα των εγκατεστημένων που αφορούν στην κατασκευή και επέκταση του κοινόχρηστου φωτισμού και υδροδότησης.
  • Ο Δήμος Δελφών, δέχτηκε να αναλάβει μέσω σχετικής συμφωνίας παραχώρησης από την ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ τη συντήρηση και μελλοντική λειτουργία του δικτύου ηλεκτροδότησης, υδροδότησης και καθαριότητας. Σημειωτέων, ο Δήμος Δελφών χειρίζεται ήδη με επιτυχία το θέμα μετεγκατάστασης των ΡΟΜΑ σε χώρο με ειδικές προδιαγραφές.
  • Η Περιφέρεια θα εξετάσει τη νομιμότητα για τη προσωρινή παρέμβαση διάνοιξης και κατασκευής λωρίδων επιβράδυνσης, ενώ οι τεχνικές υπηρεσίες θα συνεργαστούν στενά με τον μελετητή για τον κόμβο εισόδου, ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία ολοκλήρωσης. Επιπλέον, η Περιφέρεια ήδη ξεκίνησε την αναζήτηση ευρωπαϊκών κονδυλιών και τη διερεύνηση τρόπων χρηματοδότησης της κατασκευής του κόμβου εισόδου.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την ιδιαίτερη ικανοποίηση των εγκατεστημένων επιχειρήσεων, οι οποίοι είναι και οι άμεσοι δέκτες των προβλημάτων λειτουργίας του επιχειρηματικού πάρκου.

“Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας συντονίζει με μεθοδικότητα τις λύσεις στα χρόνια προβλήματα της τοπικής επιχειρηματικής κοινότητας και εργάζεται καθημερινά για τη διασφάλιση της ορθολογικής ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας, τη διατήρηση και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
Ο Περιφερειάρχης μας, με προσωπική παρέμβαση στην ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ, εξασφάλισε την χρηματοδότηση της μελέτης κατασκευής του κόμβου εισόδου του ΒΙΟΠΑ, το οποίο αποτελεί ένα ζωντανό “κύτταρο” ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας και η Περιφέρεια θα συνεχίσει να εργάζεται για την ορθή λειτουργία και την ανάπτυξή του.”, δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χειμάρας.


 Λαμία, 10 Νοεμβρίου 2016
Ο Αντιπεριφερειάρχης Αναπτυξιακού                                 
Προγραμματισμού, Επιχειρηματικότητας & Εξωστρέφειας
Θεμιστοκλής Χειμάρας
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών