Δημήτρης Τσαγκάρης : ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΠΑΝΤΟΥ ..

 http://www.kerdos.gr/media/5922600/xreh.jpg
« .. Δε νομίζω ότι υπάρχει ένας άνθρωπος αυτή τη στιγμή στη χώρα που να μην έχει πρόβλημα. 3.000.000 ανθρώπους τους κυνηγάει η εφορία, 2.000.000 ανθρώπους τους κυνηγάει το ΙΚΑ, άλλα 2.000.000 ανθρώπους τους κυνηγάει ο ΦΠΑ και όλους μαζί τους κυνηγάει ο ΕΝΦΙΑ, τον οποίον ούτε στα έξοδα δεν μας επιτρέπουν να τον περνάμε.

Πληρώνουμε τον πιο άδικο φόρο που έχει επιβληθεί, φόρο που σε μια νύχτα μετέτρεψε στους ιδιοκτήτες σε ενοικιαστές και ούτε καν στον αφαιρούνε, σαν έξοδο, ώστε να φορολογηθείς στο υπόλοιπο .. » σχολίαζε προσφάτως στην σατιρική εκπομπή του ο κ. Λάκης Λαζόπουλος.
Δεν πρόκειται για καλλιτεχνικές υπερβολές εφόσον 4.374.475 φορολογούμενοι -σε σύνολο 6.000.000 περίπου- έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές και στους 1.618.460 από αυτούς, το κράτος ήδη κινείται με μέτρα αναγκαστικής είσπραξης.
Έκδοση κατασχετηρίων προς όλες τις τράπεζες, δέσμευση ακινήτων και πώληση τους με πρόγραμμα αναγκαστικού πλειστηριασμού, κατάσχεση μισθών και συντάξεων, κατάσχεση εισοδημάτων και απαιτήσεων στα χέρια τρίτων είναι η δεξαμενή των μέτρων του Δημοσίου εναντίον των οφειλετών.
Λησμονούν ότι η υπερφορολόγηση διαμορφώνει συνθήκες άνισου ανταγωνισμού και παραοικονομίας, αγνοούν την έκθεση της Κομισιόν για ρεκόρ φορολογικών βαρών φέτος στην Ελλάδα!
Συντηρούν ένα πρωτότυπο φορολογικό bail in, με μια φορολογία υποθετικού περιεχομένου και αξίας που βεβαιώνεται στο δημόσιο ταμείο και βιαίως επιχειρείται να εισπραχθεί.


 Δημήτρης Τσαγκάρης
Οικονομολόγος ΜΑ- Λογιστής Α’
Σύμβουλος Έκδοσης Περιοδικού ΛΟΓΙΣΤΗΣ
tsagaris@fao-economics.gr

 Άρθρο μου στην ΑΓΟΡΑ της 19ης Νοε 2016
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών