Αλλάζουν όλα από φέτος στο Γυμνάσιο

 Μαθητές
Οι σημαντικότερες αλλαγές αφορούν την επέκταση του διδακτικού έτους, την εισαγωγή τετραμήνων αντί τριμήνων, τον χωρισμό των μαθημάτων σε τρεις ομάδες, τη μείωση των γραπτών εξετάσεων του Ιουνίου, τις νέες διαδικασίες αξιολόγησης των μαθητών, τους όρους προαγωγής και απόλυσής τους και το πρόγραμμα υποστηρικτικής διδασκαλίας για τους παραπεμπόμενους μαθητές.

Η διδασκαλία των μαθημάτων διεξάγεται σε δύο διδακτικές περιόδους που ονομάζονται τετράμηνα. Η πρώτη περίοδος (1ο τετράμηνο) διαρκεί από 11 Σεπτεμβρίου έως 20 Ιανουαρίου και η δεύτερη περίοδος (2ο τετράμηνο) από 21 Ιανουαρίου έως 31 Μαΐου.
Για την αξιολόγηση της επίδοσης του μαθητή κατά τη διάρκεια των τετραμήνων συνεκτιμώνται η συνολική συμμετοχή του στη μαθησιακή διαδικασία, οι εργασίες που εκτελεί ο μαθητής, οι συνθετικές δημιουργικές εργασίες, ατομικές ή ομαδικές, τα ολιγόλεπτα τεστ και οι ωριαίες γραπτές δοκιμασίες.
Στα μαθήματα της Ομάδας Α΄ διενεργείται μόνο μία ωριαία γραπτή δοκιμασία κατά τη διάρκεια του πρώτου τετραμήνου. Στα μαθήματα της Ομάδας Β΄ διενεργείται μία ωριαία γραπτή δοκιμασία κατά τη διάρκεια του πρώτου τετραμήνου και μία κατά τη διάρκεια του δεύτερου τετραμήνου. Στα μαθήματα της τρίτης ομάδας δεν διενεργείται καμιά ωριαία γραπτή δοκιμασία.


 14.11.2016, 09:31
 http://www.efsyn.gr
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών