Έκλεισε το «Ελ.Βενιζέλος» λόγω της κακοκαιρίας -Το «Ελληνικό» δεν είχε κλείσει ούτε μια ημέρα!

 
ΧΩΡΙΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΟΙ ΠΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΠΡΟΣΓΕΙΩΘΗΚΑΝ ΣΤΑ… ΧΑΝΙΑ Σύμφωνα με πληροφορίες έκλεισε το «Ελ. Βενιζέλος» λόγω της κακοκαιρίας. Επισημαίνεται ότι είναι μοναδικό το γεγονός όλη η Αττική να έχει ένα και μόνο αεροδρόμιο, ενώ το Ελληνικό που κατάργησαν ήταν το μόνο που δεν είχε κλείσει ποτέ απο την αρχή της λειτυουργίας του, για την ακρίβεια στα 60 χρόνια που λειτουργούσε ως πολιτικό αεροδρόμιο έκλεισε μια και μοναδική φορά  λόγω χιονόπτωσης και αυτό για μερικές ώρες.

Η σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει και την Αττική δεν άφησε ανεπηρέαστο και το διεθνές αεροδρόμιο των Σπάτων, «Ελ. Βενιζέλος», καθώς επτά πτήσεις έλαβαν οδηγία από τον πύργο ελέγχου να κατευθυνθούν για προσγείωση στο αεροδρόμιο των Χανίων.

Δύο πτήσεις ακυρώθηκαν (της Olympic Air, από τα Γιάννενα και τη Μυτιλήνη) και άλλες δέκα πτήσεις αναμένεται να φτάσουν στον διεθνή αερολιμένα της Αθήνας με σημαντική καθυστέρηση (ήτοι, μετά τις 23:00).

Σύμφωνα με πληροφορίες από το «Ελ. Βενιζέλος», αυτή την ώρα οι καιρικές συνθήκες στα Σπάτα, όπου προηγήθηκε σφοδρή καταιγίδα, αρχίζουν να βελτιώνονται, συνεπώς αναμένεται η κατάσταση να έχει εξομαλυνθεί πλήρως μέχρι τα μεσάνυχτα της Δευτέρας.
Εάν εξακολουθούσε βέβαια να υπάρχει το Ελληνικό ως εναλλακτικό αεροδρόμιο οι πτήσεις θα προσγειώνονταν σε αυτό και όχι στα Χανιά. Είναι κάτι που φώναζαν πιλοτοι και ελεγκτές εδώ και μια 20ετία περίπου, αλλά κάποιοι φρόντισαν να κλείσουν το μοναδικό εναλλακτικό πολιτικό  αεροδρόμιο στην Αττική.


22:05
28/11/2016
 http://www.pronews.gr
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών