Τρομοκρατική επίθεση με χειροβομβίδα στη γαλλική πρεσβεία απέναντι από τη Βουλή - Τραυματίσθηκε αστυνομικός

 
Τρομοκρατική επίθεση με χειροβομβίδα σημειώθηκε λίγο πριν τις 5 τα ξημερώματα στο κτίριο της Γαλλικής Πρεσβείας στο κέντρο της Αθήνας, στην λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας 7, απέναντι ακριβώς από το Μέγαρο της Βουλής και σε μία από τις καλύτερα φυλάσσόμενες περιοχές. Και η επίθεση έγινε λίγες μόνο ημέρες πριν την επίσκεψη του Αμερικανού Προέδρου Μπάρακ Ομπάμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο άτομα που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα πέρασαν με μεγάλη ταχύτητα μπροστά από την πρεσβεία και πέταξαν αντικείμενο, μάλλον χειροβομβίδα, το οποίο εξερράγη, τραυματίζοντας τον αστυνομικό που υπήρχε στο σημείο για τη φύλαξη του κτηρίου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο αστυνομικός τραυματίστηκε στο πόδι.
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ένωσης ειδικών φρουρών Βασίλης Ντούμος στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, οι δράστες στη συνέχεια διέφυγαν προς τα Εξάρχεια.
Άμεση ήταν η κινητοποίηση της αστυνομίας με ισχυρές δυνάμεις να αποκλείουν την περιοχή, από το ύψος της οδού Σέκερη στην Βασιλίσσης Σοφίας και από το ύψος της οδού Κανάρη στην Ακαδημίας. Ακόμη και αυτή τη στιγμή το κέντρο της Αθήνας παραμένει αποκλεισμένο.
Όπως ανέφεραν αξιωματικοί της αστυνομίας, ήδη ελέγχθηκαν κάποιες από τις κάμερες ασφαλείας και δόθηκαν περιγραφές των δραστών και της μοτοσυκλέτας, οι οποίοι αναζητούνται στις γύρω περιοχές.
Επίθεση με χειροβομβίδα έχει κάνει η Σέχτα Επαναστατών το Φεβρουάριο του 2009 στο Αστυνομικό Τμήμα Κορυδαλλού. Ήταν τότε η πρώτη επίθεση της τρομοκρατικής οργάνωσης και η χειροβομβίδα δεν είχε σκάσει.
Χειροβομβίδες έχει χρησιμοποιήσει και ο Επαναστατικός Αγώνας και μάλιστα δύο φορές. Η πρώτη το 2007 στην επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Περισσού και η δεύτερη το 2009 στην επίθεση κατά του Αστυνομικού Τμήματος της Αγίας Παρασκευής.






 10/11/2016
 http://www.pronews.gr/
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών