Φρανσουά Φιγιόν νικητής! Ανοίγει ο δρόμος για την Προεδρία στην Γαλλία - Κερδίζει τον Ζιπέ με σχεδόν 40% διαφορά

 
Ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας Φρανσουά Φιγιόν πήρε το χρίσμα της κεντροδεξιάς παράταξης της Γαλλίας ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2017 επικρατώντας με μεγάλη διαφορά του αντιπάλου του, του πρώην πρωθυπουργού Αλέν Ζιπέ.
Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου των προκριματικών εκλογών, ο Φρανσουά Φιγιόν εξασφάλισε το 69,5% των ψήφων βάσει των αποτελεσμάτων από τα 2.121
εκλογικά τμήματα έναντι του συνόλου των 10.228, είπαν οι διοργανωτές της αναμέτρησης. Ο αντίπαλός του Αλέν Ζιπέ συγκέντρωσε το 30,5% των ψήφων.
Τα αποτελέσματα αυτά έδωσε η Αν Λεβάλ επικεφαλής της Ανώτατης εκλογικής Αρχής.
Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, βάσει των αποτελεσμάτων από το 50% των εκλογικών τμημάτων, ο Φρανσουά Φιγιόν εξασφάλισε το 68,4% των ψήφων, ενώ ο αντίπαλός του Αλέν Ζιπέ συγκέντρωσε το 31,6% των ψήφων.
Οι υποστηρικτές του Φιγιόν ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς μόλις έγιναν γνωστά τα πρώτα αποτελέσματα.
Ζιπέ: Εχασα, θα παραμείνω δήμαρχος του Μπορντό
Σε δηλώσεις του μετά την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων, ο Αλέν Ζιπέ αναγνώρισε την ήττα του. Δήλωσε πως θα επιστρέψει στη θέση του ως δήμαρχος του Μπορντώ αλλά θα υποστηρίξει τον Φιγιόν τις προεδρικές εκλογές και πως ευελπιστεί σε νίκη της κεντροδεξιάς.
Ο κ. Φιγιόν κατάφερε να λάβει το χρίσμα, απέναντι στον Ζιπέ, σε μια εκλογική διαδικασία στην οποία προσήλθαν περισσότεροι από τρία εκατομμύρια εκλογείς.  Η δυναμική του πρώτου γύρου που του έδωσε ένα 44% προφανώς δεν τον εγκατέλειψε. Το ερώτημα είναι ποια θα είναι η διαφορά με τον αντίπαλο του.
O Φρανσουά Φιγιόν αναμένεται από τα διεθνή μίντια στην ιστορική αίθουσα στο «Maison de la chimie» όπου έχει προβλέψει να συναντήσει τους οπαδούς. Η δεξιά και το κέντρο έχει από σήμερα τον εκπρόσωπό της για την προεδρική του Μαΐου και αυτός είναι ο Φρανσουά Φιγιόν.

ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών