Η τουρκική Αεροπορία κινδυνεύει να μείνει χωρίς πιλότους - 35 νέες συλλήψεις

 
Σε όλη την Τουρκία έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης για 55 αξιωματικούς και πρώην αξιωματικούς, που είναι ύποπτοι για συνδέσεις με την τρομοκρατική ομάδα του Φετουλάχ Γκιουλέν. Από αυτούς οι περισσότεροι είναι πιλότοι μαχητικών αεροσκαφών.

Ο επικεφαλής της Εισαγγελίας στο Ικόνιο, στην κεντρική Ανατολία, εξέδωσε εντάλματα για οκτώ επαρχίες. Πρόκειται για 54 υπολοχαγούς και πρώην υπαξιωματικούς μαζί με έναν συνταγματάρχη που κατηγορούνται για σύνδεση με την FETÖ.
Από αυτούς έχουν συλληφθεί 35 πιλότοι της τουρκικής Αεροπορίας. Η εισαγγελία ξεκίνησε την έρευνα  στην Αεροπορία για εντοπισμό των πιλότων που κατηγορούνται για παραβίαση του Συντάγματος, προδοσία, ως μέλη της ένοπλης τρομοκρατικής οργάνωσης.
Πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας της επαρχίας, που μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας, δήλωσε στο πρακτορείο Anadolu,  ότι επτά από τους υπόπτους είχαν ήδη λάβει ενημέρωση για απόλυση από τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις.
Σύμφωνα με το γραφείου του Εισαγγελέα στο Ικόνιο, οι ύποπτοι βρίσκονται στις επαρχίες του Ικονίου, Άγκυρας, Σμύρνης, Κωνσταντινούπολης, Καισάρειας, Εσκί Σεχίρ, Μπαλικεσίρ και Άδανα. Η επιχείρηση για τη σύλληψη των υπόπτων βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, ανέφεραν οι πηγές.

10:20
10/11/2016
 http://www.pronews.gr/
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών