"ΤΟΥΜΠΑΝΑΡΙΑ" : ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΕΚΔΊΚΑΣΉ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣ (Τρίτη 29-11-2016)

                            
(Το πανώ από την προηγουμένη συνεδρίαση του Εφετείου Λαμία; 17-11-2016)
Υπάρχουν ελαστικές  Συνειδήσεις;...
   Δυο πρώην Υπουργοί του Ελληνικού Κράτους ( ο τίτλος παραμένει έως θανάτου), δυο ψηφισθέντες από τον ελληνικό λαό κατά το παρελθόν πολιτικοί, προκειμένου να βοηθήσουν και να υπερασπισθούν κοινωνία και πατρίδα, οι δυο αυτοί νομικοί κατά το επάγγελμα, έχουν αναλάβει την υπεράσπιση των κατηγορουμένων για την υπόθεση “Τουμπανάρια”, προσπαθώντας να αποδείξουν ότι για όλα ευθύνεται το ...Ελληνικό Δημόσιο.

Γιατί, σύμφωνα με την υπερασπιστική τους γραμμή, το Δημόσιο δεν ήταν σε θέση να ελέγξει και να καθορίσει τα όρια της Β’ Ζώνης του Δελφικού Τοπίου. Ότι υπήρχαν ασάφειες δηλαδή όσον αφορά τις αποτυπώσεις των ορίων επί του χάρτου και ότι αυτό δικαιολογεί τις πράξεις των πελατών τους. 
 Και αυτά τα ισχυρίζονται άνθρωποι, οι οποίοι έχουν υπερασπισθεί επί τιμή και επ' αμοιβή, τα συμφέροντα και τα δικαιώματα του Ελληνικού Δημοσίου.

   Βεβαίως, το εάν ένας Τοπογράφος ή ένας Μηχανικός, είναι υποχρεωμένος να απεικονίσει στο σχέδιό του την υπάρχουσα κατάσταση από ένα ακίνητο και το ότι το προϊόν της εργασίας του θα πρέπει να είναι σύννομο με την ισχύουσα νομοθεσία, δεν το ανέφεραν οι δυο συνήγοροι. Το ότι εάν τέτοια “πονήματα”, απέχουν από την πραγματικότητα και το ότι επίσης, θα πρέπει οι κατασκευαστές τους να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να υποστούν και τις συνέπειες των έργων τους, είναι κάτι το οποίο δεν απασχόλησε αυτούς τους ανθρώπους. Και φαντάζονται ότι θα πρέπει να μην απασχολήσουν και το Δικαστήριο.
 Εξ άλλου, υπάρχει προηγούμενο στην περιοχή μας : Το περιβαλλοντικό έγκλημα στον “Βλαχοθανάση”, το οποίο φέρει και την υπογραφή του ενός εκ των δυο.

   Την προσεχή Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016, θα δοθεί η συνέχεια της πολύβουης υποθέσεως στην αίθουσα του Εφετείου Λαμίας, όπου αναμένεται να καταθέσει και ο εκτάκτως κληθείς εκπρόσωπος του Υπουργείου Πολιτισμού από την Δ/νση Τοπογραφήσεων, Φωτομετρίας και Κτηματολογίου. Η οποία Δ/νση ως γνωστόν, με 3 (τρεις) επιμετρήσεις και αντιπαραβολές της με όλα τα διαθέσιμα μέσα, έχει αποδείξει και στις τρείς, ότι το επίδικο ακίνητο είναι σε ποσοστό 90% εντός της Β’ Ζώνης του Δελφικού Τοπίου. 
 Υπάρχει περίπτωση να αλλάξει αυτό;...

Να σημειώσουμε ότι ο “θιγόμενος” επενδυτής, προσδοκά να υπάρξει αθωωτική απόφαση για τους τρεις κατηγορουμένους, σκοπεύοντας να διεκδικήσει 35 εκ. ευρώ ως αποζημίωσή του, για την υποτιθέμενη ζημία την οποία υπέστη η “επένδυσή” του στην περιοχή.


Μεθαύριο λοιπόν, στην Λαμία.

 


Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2016

ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών