Ρώσος Πρέσβης στην Λευκωσία: «Το Κυπριακό θα επιλυθεί μέσα στο 2017»

 
«Το Κυπριακό θα επιλυθεί μέσα στο 2017» δηλώνει ο Ρώσος πρέσβης στη Λευκωσία, Στανισλάβ Οσάτσι, υπογραμμίζοντας όμως ότι πρόκειται για προσωπική εκτίμηση.
Σε δηλώσεις στο ΡΙΚ, ο Ρώσος πρέσβης τόνισε ότι η Μόσχα επιθυμεί πολυμερή και όχι πενταμερή διάσκεψη για το Κυπριακό, όπως επιδιώκει η Άγκυρα, γιατί έτσι θα μπορεί να συμβάλει και η ίδια (σσ: η Μόσχα) στη λύση.

Ο κ. Οσάτσι ανέφερε ότι η λύση πρέπει να επιτευχθεί από τις δύο πλευρές στην Κύπρο, «χωρίς χρονοδιαγράμματα και έξωθεν παρεμβάσεις». Όπως σημείωσε, η Μόσχα παρακολουθεί πολύ στενά τις συνομιλίες για το Κυπριακό και είναι έτοιμη να υποστηρίξει μία βιώσιμη λύση, που θα είναι αποδεκτή και από τις δύο κοινότητες.
Ο Ρώσος πρέσβης πρόσθεσε ότι δεν έχει σημασία να επιλυθεί το Κυπριακό πριν από το τέλος του χρόνου ή αργότερα, αλλά να εξευρεθεί λύση λειτουργική και βιώσιμη.

Επίσης, δήλωσε ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, πέραν του ενδιαφέροντος της Μόσχας για λύση, έχει προσωπικό ενδιαφέρον και ζητεί να ενημερώνεται καθημερινά για τις εξελίξεις.


15:00
14/11/2016
 http://www.pronews.gr/
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών