20 Νοεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού


http://static.pblogs.gr/f/471243-child%20universal%20day2.jpg
"Τα παιδιά μας θα είναι ότι τα βοηθήσουμε να γίνουν"
Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας του Παιδιού στις 20 Νοεμβρίου, η Ύπατη Εκπρόσωπος της Ένωσης κ. Φεντερίκα Μογκερίνι αρμόδια για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφαλείας και Αντιπρόεδρος της Επιτροπής, καθώς και οι Επίτροποι κ. Νέβεν Μίμιτσα αρμόδιος για
τη διεθνή συνεργασία και ανάπτυξη, κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος αρμόδιος για τη μετανάστευση, τις εσωτερικές υποθέσεις και την ιθαγένεια, κ. Χρήστος Στυλιανίδης αρμόδιος για την ανθρωπιστική βοήθεια και τη διαχείριση κρίσεων, κ. Βιέρα Γιούροβα αρμόδια για τη δικαιοσύνη, τους καταναλωτές και την ισότητα των φύλων, και τέλος κ. Τίμπορ Νάβρατσιτς αρμόδιος για την εκπαίδευση, τον πολιτισμό, τη νεολαία και τον αθλητισμό, προέβησαν στην ακόλουθη δήλωση:
 
«Συνήθως ακούμε ότι τα παιδιά και οι νέοι είναι το μέλλον των κοινωνιών μας. Η αλήθεια είναι ότι αποτελούν και το παρόν. Τα παιδιά μας είναι φορείς αλλαγής στις οικογένειες και στις κοινότητές τους και το δικαίωμά τους να ακούγονται και να συμμετέχουν, με τρόπο ουσιαστικό, στην ανάπτυξη της κοινωνίας πρέπει να είναι πλήρως σεβαστό. Γι’ αυτό προσδοκούμε ότι όλα τα κράτη θα επενδύουν στα παιδιά μας. Η παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια δεν μπορούν να επιτευχθούν χωρίς δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη και δίχως σεβασμό για όλα τα δικαιώματα όλων των παιδιών. Τα παιδιά μας θα είναι ότι τα βοηθήσουμε να γίνουν. Ο κόσμος είναι αυτό που εμείς και εκείνα  τον κάνουμε να είναι. Είναι ευθύνη όλων μας — είναι καθήκον αναπόδραστο.»
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών