Μαζεύουν πτώματα από τους δρόμους στο Μόναχο - Συμπλοκές των ειδικών δυνάμεων GSG 9 και των τρομοκρατών

 
ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ Η ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΒΑΥΑΡΙΑΣ - ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ ΤΟ ISIS του Βασίλη Καπούλα
UPD 22.25 Πανηγυρίζουν οι ισλαμιστές του ISIS στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης για την επίθεση που εξαπέλυσαν άγνωστοι σε εμπορικό κέντρο του Μονάχου, όπου σκοτώθηκαν και
τραυματίστηκαν πολλοί άνθρωποι.
«Ευχαριστούμε τον Θεό, μακάρι ο Θεός να φέρει ευημερία στους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους» γράφει ένας χρήστης σε ένα μήνυμα που ανήρτησε στην αραβική γλώσσα στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, σε έναν λογαριασμό του οποίου οι χρήστες συχνά διατυπώνουν τον ενθουσιασμό τους για τις επιθέσεις που διαπράττει η τζιχαντιστική οργάνωση.
«Το Ισλαμικό Κράτος εξαπλώνεται στην Ευρώπη» γράφει ένα άλλο tweet, επίσης γραμμένο στην αραβική γλώσσα, το οποίο αναρτήθηκε σε έναν άλλο λογαριασμό επίσης φίλα προσκείμενο στο Ισλαμικό Κράτος.
Tαυτόχρονα στην καγκελαρία επεξεργάζονται σενάρια να κηρύξουν τη Γερμανία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. 
Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν 3 βαριά τραυματίες, εκ των οποίων ένα 15χρονο κορίτσι που πριν από λίγο υπέκυψε στα τραύματά του.
Γραμμή Έκτακτης Ανάγκης του Ελληνικού Προξενείου Μονάχου 0049 174 674 48 98  
Το μήνυμα του ISIS
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει τεθεί το Μόναχο καθώς η αστυνομία χαρακτήρισε το περιστατικό «τρομοκρατική επίθεση» και ζήτησε την εμπλοκή της «ελίτ» αντιτρομοκρατικής μονάδας GSG 9 για να αντιμετωπίσει τους τουλάχιστον τρεις τρομοκράτες που έχουν εξαπολύσει το πολύ καλά οργανωμένο και συντονισμένο χτύπημα. Yπάρχουν πληροφορίες ότι έχουν μαζί τους και εκρηκτικά.
Το Μόναχο έχει κηρυχθεί σε κατάσταση «έκτακτης ανάγκης» λόγω «μιας κατάστασης αμόκ», ενώ οι πολίτες καλούνται να παραμείνουν στα σπίτια τους και να χρησιμοποιούν το σύστημα προειδοποίησης «Κatwarn» μέσω των smartphones, ενώ τέθηκε σε ισχύ κατάσταση συναγερμού για «πιθανό μεγάλο αριθμό τραυματιών» στα νοσοκομεία της περιοχής, ο οποίος προβλέπει και ανάκληση των αδειών των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού.
Ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Χορστ Ζεεχόφερ και ο υπουργός Εσωτερικών Γιοάχιμ Χέρμαν συγκάλεσαν έκτακτη «συνάντηση (για τη διαχείριση της) κρίσης» της τοπικής κυβέρνησης.
Διακοπή κυκλοφορίας σε κεντρικούς δρόμους, την ώρα που ελικόπτερα με ελεύθερους σκοπευτές "χτενίζουν" το κέντρο του Μονάχου
 Η Τσεχία που έχει κοινά σύνορα με Βαυαρία έχει ενισχύσει τις μεθοριακές δυνάμεις.
Το facebook ενεργοποίησε την εφαρμογή safety check .Είναι κάτι αντίστοιχο με το check in, ωστόσο τη συγκεκριμένη εφαρμογή την ενεργοποιεί το facebook όταν υπάρχει κίνδυνος, όπως τρομοκρατική επίθεση, σεισμός κλπ. Οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να τη χρησιμοποιήσουν για να δηλώσουν ότι είναι ασφαλείς.
Πριν από λίγο η Αστυνομία της Βαυαρίας, με ανάρτησή της στο Twitter, μετέδωσε τα εξής:
«Στις 17:50 αυτόπτες μάρτυρες ειδοποίησαν την Αστυνομία για πυροβολισμούς στον κεντρικό δρόμο κοντά στο εμπορικό κέντρο «Olympia» και κατόπιν για συνέχεια των πυροβολισμών στο ίδιο το εμπορικό κέντρο.
Μάρτυρες αναφέρθηκαν σε τρία άτομα με όπλα. Για τον αριθμό των νεκρών και των τραυματιών δεν υπάρχουν ασφαλή στοιχεία.
Η Αστυνομία επιχειρεί με όλες τις διαθέσιμες δυνάμεις της και με την υποστήριξη ειδικών μονάδων αλλά και μονάδων της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας. Μέχρι τώρα δεν έχει καταστεί εφικτό να συλληφθούν οι δράστες, η έρευνα για τους οποίους διεξάγεται εντατικά.
Λόγω της ακόμη ασαφούς κατάστασης, παρακαλούμε όλους όσοι βρίσκονται στην πόλη να παραμείνουν στα σπίτια τους ή να αναζητήσουν καταφύγιο στα πλησιέστερα κτίρια. Η λειτουργία των μαζικών μέσων συγκοινωνίας έχει για την ώρα διακοπεί».
Οπως όλα δείχνουν οι πυροβολισμοί στο εμπορικό κέντρο ξεκίνησαν από το κατάστημα των McDonalds.
Η αστυνομία μιλά για «άμεση τρομοκρατική απειλή», έχει καλέσει τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους ή να αναζητήσουν ασφαλές καταφύγιο σε παρακείμενα κτίρια.
 Η Bild μεταδίδει πως ένας δράστης αυτοκτόνησε
«Οι ύποπτοι εξακολουθούν να διαφεύγουν. Παρακαλούμε αποφεύγετε τους δημόσιους χώρους», έγραψε πριν από λίγο η Αστυνομία στο Twitter, ενώ η Βαυαρική Ραδιοφωνία, επικαλούμενη πληροφορίες του Γαλλικού Πρακτορείου (AFP), μετέδωσε ότι πρόκειται για τρεις δράστες οι οποίοι «κυκλοφορούν» στο Μόναχο.
Στο μεταξύ έχει εκκενωθεί ο Κεντρικός Σιδηροδρομικός Σταθμός της πόλης, ενώ έχει διακοπεί η λειτουργία των τρένων, του μετρό, του τραμ και των λεωφορείων.
Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ στην επιχείρηση συνδράμει και ελικόπτερο.
Ημιαυτόματα όπλα έφεραν οι δράστες της επίθεσης στο εμπορικό κέντρο «Olympia» του Μονάχου, ενώ ένας εξ αυτών φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Tagesspiegel.
Η Ρ. Ακριτίδου μιλώντας στην ΕΡΤ είπε: "Ήμουν με τον πατέρα μου και την αδερφή μου. Προχωρούσαμε να πάμε σε ένα μαγαζί, μέσα στο εμπορικό κέντρο. Κι εκείνη την ώρα βλέπουμε ότι το μαγαζί κατεβάζει ρολά, και είδαμε κόσμο να τρέχει και αρχίσαμε να τρέχουμε και εμείς. Ακούσαμε 4-5 πυροβολισμούς.
Υπήρχε πανικός, αλλά επειδή ήμασταν κοντά στην έξοδο, βγήκαμε γρήγορα. Δεν είδαμε τραυματίες, ακούσαμε μόνο τους πυροβολισμούς. Πήγαμε στο γκαράζ, κρυφτήκαμε πίσω από άλλα αυτοκίνητα και μετά μπήκαμε στο αυτοκίνητό μας για να φύγουμε.
Την ώρα που πήραμε το αυτοκίνητό μας και βγήκαμε έξω, άρχισε να φτάνει η αστυνομία. Είμαι τρομοκρατημένη, θα μπορούσα να είμαι εγώ μια από τους νεκρούς ή τους τραυματίες".
Ο κ. Τσαγκαλίδης, ο οποίος ζει στο Μόναχο, είπε στην ΕΡΤ: "Είμαστε 5χλμ μακριά από το συμβάν, το μαγαζί ήταν γεμάτο, αλλά άρχισε να φεύγει ο κόσμος όταν έγινε η είδηση γνωστή. Εδώ δεν υπάρχει παρουσία της αστυνομίας και δεν κυκλοφορούν πολίτες. Έχουν κλειστεί στα σπίτια τους..."
Τρεις νεκρούς επιβεβαιώνει ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας.
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών απηύθυνε έκκληση στους Ρώσους υπηκόους που βρίσκονται στην πόλη του Μονάχου, στη νότια Γερμανία, να αποφεύγουν τους δημόσιους χώρους και να ακολουθούν τις οδηγίες της αστυνομίας, καθώς οι δράστες της επίθεσης που βρίσκεται σε εξέλιξη εκεί συνεχίζουν να διαφεύγουν τη σύλληψη.
«Προτρέπουμε τους Ρώσους που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο Μόναχο να ακολουθήσουν τις οδηγίες της γερμανικής αστυνομίας και να αποφύγουν δημόσιους χώρους όπου επικρατεί συνωστισμός» επισήμανε η εκπρόσωπος τύπου του ρωσικού ΥΠΕΞ Μαρία Ζαχάροβα.
«Βρισκόμαστε σε επικοινωνία (με τους Γερμανούς) και οι Γερμανοί συνάδελφοί μας μάς διαβεβαίωσαν ότι, καταρχάς, θα συνεχίσουν να μας ενημερώνουν σχετικά με την εξέλιξη των γεγονότων και κατά δεύτερον ότι θα παρακολουθούν στενά τους Ρώσους που βρίσκονται στο Μόναχο, περιλαμβανομένων ενδεχόμενων θυμάτων. Και φυσικά θα ενημερώνουν τη ρωσική πλευρά» επισήμανε η εκπρόσωπος Τύπου.
Νωρίτερα, εκπρόσωπος της αστυνομίας έκανε λόγο για «περισσότερους νεκρούς» από τον έναν που είχε αρχικά επιβεβαιωθεί, αναφερόμενος στο περιστατικό που βρίσκεται σε εξέλιξη στο εμπορικό κέντρο «Olympia», στην περιοχή του Ολυμπιακού Σταδίου του Μονάχου.
Ο δράστης έχει καταγραφεί από κάμερες και κλειστό κύκλωμα στο εμπορικό κέντρο του Μονάχου την στιγμή της επίθεσης. Η ταυτότητά του παραμένει άγνωστη, όπως και τα κίνητρα της επίθεσης, αφού διαφεύγει της σύλληψης.
Οι αρχές θεωρούν ότι αυτός είναι ο δράστης ή ένας εκ των δραστών, αφού υπάρχουν πληροφορίες ότι είναι τρεις.
Αυτός είναι ο δράστης της επίθεσης στο Μόναχο  - Media





21:52
22/07/2016
 http://www.pronews.gr
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών