ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ : καταθέσαμε ερωτήσεις οι 3 δημοτικοί σύμβουλοι και οι 2 τοπικοί σχετικά με τις επεμβάσεις στις Ακτές



 http://www.endelfoisonline.gr/wp/wp-content/uploads/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%AF%CF%84%CE%B5%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%A0%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%BA%CE%AE%CE%BD%CE%B9%CE%BF.jpg
Προς το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου ΔΕΛΦΩΝ
     Προς τον Δήμαρχο Κο. Παναγιωτόπουλο Αθανάσιο
ΘΕΜΑ: Εργασίες Διαμόρφωσης των Ακτών και των Παραλιών της Δ.Ε. ΙΤΕΑΣ
     Κε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δελφών

     Το τελευταίο χρονικό διάστημα, ενός μήνα περίπου, πραγματοποιήθηκαν εργασίες σε διάφορα σημεία και τοποθεσίες της Ακτής και της Παραλίας της Δ.Ε. Ιτέας.
     Ακριβώς πριν ένα χρόνο περίπου στις 3/6/2015!!! είχαμε διατυπώσει:  «Επείγον Ενημερωτικό Σημείωμα Αίτημα» των ΠΟΛΙΤΩΝ στο ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ, μέσο της τότε Τοπικής Συμβούλου Καλοτίνας Σκώττη, με αφορμή την προετοιμασία των Παραλιών για την Κολυμβητική περίοδο, προς τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Ιτέας κο Τεντ Γουώρθ με σύνολο αποδεκτών τους παρακάτω:
«1. κο. Αθανάσιο Παναγιωτόπουλο  Δήμαρχο  Δήμου ΔΕΛΦΩΝ 2. κα. Μαίρη Ανδρεοπούλου Αντιδήμαρχο Δήμου ΔΕΛΦΩΝ 3. κο.  Ανδρέα Παναγιωτόπουλο Αντιδήμαρχο Δήμου Δελφών 4. κα. Τριανταφυλλιά Πιλάλα- Τσακίρη Πρόεδρο Δ.Σ. & Επιτροπής Περιβάλλοντος 5. κα. Παναγιώτα (Γόγα) Μαντά Πρόεδρο Τοπικής Κοινότητα ΚΙΡΡΑΣ 6. Μέλη Επιτροπής Περιβάλλοντος του Δήμου Δελφών 7. Μέλη Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Δελφών 8. Τοπικούς Συμβούλους Δημοτικής Κοινότητας Ιτέας 9. Τοπικούς Συμβούλους Τοπικής Κοινότητας Κίρρας 10. Δημοτικούς Συμβούλους Δ.Ε. Ιτέας 11. Λιμενικό Ταμείο Φωκίδας»

    Στο Ενημερωτικό σημείωμα αναφέρονταν θεμελιωμένα οι τρόποι με τους οποίους ενδείκνυται να επεμβαίνουμε στις Ακτές.
    Τα σχετικά ερωτήματα που είχαν τεθεί, όπως π.χ. «εάν υπάρχει τεκμηριωμένη επιστημονική άποψη για την μέθοδο καθαρισμού των Ακτών που έχει επιλεγεί», ποτέ δεν απαντήθηκαν.
Προφανώς οι υπεύθυνοι του Δήμου σχετικά με τον καθαρισμό και την διαμόρφωση των Ακτών, έχουν την Πολιτική βούληση – Συναίνεση και ενεργούν με τον συγκεκριμένο τρόπο. Πιστεύουμε πως διαθέτουν και όλα εκείνα τα στοιχεία που τους επιτρέπουν και τους διασφαλίζουν να ενεργούν με τον τρόπο που ενεργούν.
Για το λόγο αυτό σας ρωτάμε και ζητάμε οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου να μας προσκομίσουν:
  1. Υπάρχει Μελέτη για τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η επέμβαση για την διαμόρφωση των Ακτών; Αν ναι να μας την κοινοποιήσετε.
  2. Από ποιον ή ποιο Δημοτικό Συμβούλιο και πότε, εγκρίθηκε η συγκεκριμένη Μελέτη.
  3. Ποια Υπηρεσία του Δήμου την παρέλαβε;
  4. Πόσα είναι τα χρήματα που έχουν δαπανηθεί; Κόστος εργασιών για την διαμόρφωση των Ακτών.
  5. Έχει εγκριθεί η συγκεκριμένη δαπάνη, στον Προϋπολογισμό του Δήμου ή σε μεταγενέστερη Τροποποίηση του Προϋπολογισμού;
  6. Σε ποιόν κωδικό αναφέρονται;
  7. Η διαμόρφωση των Ακτών είχε συμπεριληφθεί στο Τεχνικό πρόγραμμα ή σε τροποποίηση αυτού και με ποιο τίτλο;
  8. Επειδή θεωρούμε δεδομένο πως στο άμεσο μέλλον οι εργασίες αυτές θα «εξαφανισθούν», με την έννοια πως η Θάλασσα θα παρασύρει τα υλικά που εναποτέθηκαν στις Ακτές στο εσωτερικό της, έχουν σκεφτεί οι Υπηρεσίες του Δήμου, (η Τεχνική παράδειγμα), πως θα αντιμετωπίσουν την επικείμενη καταστροφή;
  9. Γνωρίζεται ποια είναι η Άποψη για τις εργασίες αυτές, των Υπουργείων Ναυτιλίας & Περιβάλλοντος; Σας έχουν δοθεί σχετικές εγκρίσεις;.

     Σας επισυνάπτουμε στο παρόν έγγραφό μας, το σχετικό  Ενημερωτικό Αίτημα που σας είχαμε υποβάλει ως παράταξη πριν ένα χρόνο. 

Μετά τιμής
Οι Τοπικοί Σύμβουλοι
 Γιώργος Τιμολέων (Τοπική Κοινότητα Κίρρας)
Τάσος Μέγκος  (Δημοτική Κοινότητα Ιτέας)

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι
Παναγιώτης Μέγκος
Παναγιώτα Κασούτσα
Νίκος Σταντζούρης
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών