Επιστολή δυσφορίας από Ε.Ε. προς Αθήνα

 
Στο τελευταίο Eurogroup, o επικεφαλής του, Γερούν Ντάισελμπλουμ, εξέφρασε έντονη δυσφορία στον Ελληνα υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο για τη δίωξη που αντιμετωπίζουν –με την κατηγορία, μάλιστα, της απιστίας– οι εμπειρογνώμονες του ΤΑΙΠΕΔ για την πώληση και επαναμίσθωση 28 ακινήτων του ελληνικού Δημοσίου. Παρά, όμως, τις διαβεβαιώσεις του κ.
Τσακαλώτου, το θέμα δεν επιλύθηκε, και την ερχόμενη Παρασκευή οι εμπειρογνώμονες καλούνται να καταθέσουν στα δικαστήρια.
Με επιστολή που έχει στη διάθεσή της η «Κ», η οποία εστάλη την περασμένη Παρασκευή στα μέλη του Euroworking Group, τα ενημερώνει ότι «παρά τις διαβεβαιώσεις του κ. Τσακαλώτου ότι θα αλλάξει τον νόμο μέσα σε 2-4 εβδομάδες για το νέο ταμείο αποκρατικοποιήσεων, δίνοντας ασυλία στους εμπειρογνώμονές μας, αυτοί έχουν κληθεί να καταθέσουν την Παρασκευή».
Ανάμεσα στους εμπειρογνώμονες υπάρχουν και τρεις που είχαν διοριστεί από το Euroworking Group για να συμβουλεύουν στη διαδικασία υποβολής προσφορών για τις ιδιωτικοποιήσεις. Ετσι, ένας Ιταλός, ένας Ισπανός και ένας Σλοβάκος «κινδυνεύουν να κληθούν να πληρώσουν εγγύηση από 30.000 μέχρι 100.000 ευρώ και να τους επιβληθούν περιοριστικά μέτρα», αναφέρει η επιστολή που έχει σταλεί στα μέλη του Εuroworking Group.
«Ενόψει της δέσμευσης του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα για την προστασία αυτών των τριών εμπειρογνωμόνων, θα εκτιμούσαμε πάρα πολύ εάν ο Γεώργιος (σ.σ.: Χουλιαράκης) μπορούσε να επιβεβαιώσει πότε η νέα νομοθεσία θα περάσει και σε ποιες άλλες ενέργειες θα προβεί η ελληνική κυβέρνηση για την προστασία τους στο μεταξύ», αναφέρει η επιστολή δείχνοντας το ενδιαφέρον αλλά και την ιδιαίτερη ενόχληση που υπάρχει γύρω από το θέμα.
Κλείνοντας, η επιστολή τονίζει ότι υπάρχει ανησυχία για το θέμα και οι αλλαγές στον νόμο που αφορά το ταμείο αποκρατικοποιήσεων «θα πρέπει να αντιμετωπιστούν ως προτεραιότητα».

 29.05.2016 : 15:03
 http://www.kathimerini.gr
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών